НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"
гр. Любимец, област Хасково
Основно меню

Банско, 25-26 март,"Иновации в действие"

 

Ден 1
     Банско ни посрещна със слънце, а колегите като истински домакини и приятели - с питка и мед. Настроение и приповдигнатост ни обхвана след танца на красивите мажоретки и училищния оркестър.
   Новите ни приятели ни поканиха в класните си стаи, в които усетихме духа на възрожденските будители, гледахме уроци различни. "Пчеличките" от ПГ ни очароваха с любознателност, а големите ученици ни потопиха в атмосфера, в която се преплитаха изкуство и наука.
   Денят завърши с посещение на културни забележителности. В ролята на гидове бяха възпитаници на училището, които ни представиха на английски език историята на града.
 
    
 
     
 
  
 
Ден 2
  Емоционален старт на деня постави интердисциплинарния урок по родолюбие, воден от директора - г-жа Евгения Тренчева, Марин Бърдарев и Мария Рахова. Разказаха ни историята на Банско и великите личности чрез родинознание, математика, български език, в съчетание с уникални музикални изпълнения от Пирин. С много сърцатост и страст г-жа Тренчева провокира децата да изразят почитта, гордостта и уважението към бележитите банскалии, отдали на България живота си за съхраняване на българския дух.
  Вторият урок ни грабна с добрите езикови умения на учениците по английски език. Използвайки приложението Kahoot, демонстрираха владеене на английската граматика.
  "Черешката на тортата" бе урокът на младия колега Георги Кавръков, който ни показа, че в урока по физическо възпитание и спорт има място и за останалите учебни предмети. Оспорвана надпревара в различните игри чрез комбиниране на математиката с бързина, ловкост, логика, сръчност.... създадоха такава спортна атмосфера, че не искахме часът да свършва.
  В заключителната дискусия се изразиха впечатления и емоции от споделените практики. Разделихме се с топли, приятелски чувства и обещания за нови срещи и сътрудничество.
 
   
 
   
 
  
Банско, 25-26 март,"Иновации в действие" - Изображение 1