НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"
гр. Любимец, област Хасково
Основно меню

Ден на будителите

Ден на народните будители!

Ден, избран да покажем нашето преклонение пред великите българи, запазили и предали през вековете българската гордост и памет, огромно желание за свобода, независимост, собствен език, и просвета.


В кратко видео, учениците от 1-ви “а” клас ни показаха, че познават българските будители и изпълниха песен за тях.

       

 

   2а клас също отправиха своя поздрав за  Деня на народните будители. Празник, посветен на  делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

       

  

 Учениците от 1б и 2 б клас  посетиха градската библиотека. библиотечните работници също бяха посветили седмицата си на  Деня на будителите и очакваха малките си читатели  с подготвени презентации и дейнасти  за великите личности, които наричаме будители.

      

Интердисциплинарен урок по родолюбие  представиха учениците от  3 а клас и техните учители - Христина Димитрова, Галина Цветкова и Николина Драгова, в който те показаха, че познават будителите и делата им.  заявиха , че така остават верни на заветите на будителите:" Да помним историята си  и да обичаме отечеството си!"

     

Третокласниците и четвъртокласниците  почетоха  блудителите с изработени постери и лапбуци.

      

Възпитаниците на ПГ  се включиха в Седмицата на духа, седмицата , в която отдаваме почитта си  към великите български личности -будители с множество дейности и инициативи.

       

По инициатива на Ученическия съвет бе издаден и първия брой на училищния вестник "Будилниче". Броят бе посветен на празника на будителите  и  в него намериха място снимки и материали, посветени на 1-ви ноември.

                                                                         

  

 

 

   

 

Ден на будителите  - Изображение 1