НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"
гр. Любимец, област Хасково
Основно меню

Националната конференция "Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование"

    Единадесето издание на националната конференция "Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование"се проведе  на 05.09.2023 г. в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

    Събитието бе организирано от платформата Classbuddy, Нимеро и Факултета по науки за образованието и изкуствата към Софийския университет. Бяха представени най-новите технологии и средства за интегриране на информационните технологии в образованието.

    Участие в  дискусионния панел " Ролята на изкуствения интелект в образованието" взе Дочка Кючукова, директор на училището ни,  заедно с доц. д-р.  Милена Илиева - Педагогически факултет на Тракийски Университет и Михаил Ненов, директор на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията", гр. Бургас.

       

   "Изкуственият интелект ще ни помогне да мислим критично и ще ни помогне да планираме своите задачи. Нашето общество, и особено учителите, трябва да се научим да мислим критично и да научим учениците да проверяват фактите, защото колкото и съвършен да е един изкуствен интелект, все пак той е машина. Човешкият мозък е безграничен и винаги ще поставя някакъв коректив на това, което изкуственият интелект може да предложи и в образованието, и в живота.", коментира  г-жа  Кючукова.

  "Използването на информационните технологии в училището не е самоцел, а ролята на нас, като учители, е да научим учениците, че във всяко нещо има огромни ползи и потенциал, има и рискове, но трябва да открием този баланс. Учителската гилдия е много прогресивна и вярвам, че ще се справи с това предизвикателство" каза Дочка Кючукова пред аудиторията.
 
  Конференцията беше открита от заместник-министъра на образованието и науката Наталия Митева, която заяви, че трябва да гледаме на изкуствения интелект като на още един инструмент в ръцете на учителя.
 
  Събитието бе широко отразено и в пресата.
 
Националната конференция "Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование" - Изображение 1