НУ "Захари Стоянов"
Начално училище в град Любимец

НП " Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда" МОДУЛ "Библиотеките като образователна среда"

20.02.2023г.

"Сподели и разкажи!"
Инициативата бе реализирана във връзка с работата на класа по НП "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда" Модул "Библиотеките като образователна среда".
Учениците от 2 б клас преразказаха любими приказки и книжки. Приканиха по-малките ученици да се включат в инициативата като оцветят приказни герой.
                      

 

10.02.2023г.

     Светът на приказките - най-вълшебния, най-инетересния, най-чудатия. Свят, в който всяко дете  се чувства герой, съучастник в приключенски пътешествия и магически преживявания. 

    В този приказен свят  се потопиха учениците от 2 клас чрез инициативата  "Приказно за приказката". Те четоха от интересните книги за деца, слушаха откъси от произведения на различни автори, участваха в играта на въпроси и отговори, в която ги включи г-жа Банева.

   А с разказа "Апостолът в премеждие", учениците си припомниха подвига и заветите на Васил Левски.

   "Дете,което чете, един ден ще бъде човек,който мисли" - написа в поста към публикацията за читалище "Братолюбие" г-жа Банева. 

            

19.01.2023г.  

"Мама, татко, аз и книгите" - Инциатива, организирана от образователния медиатор в НУ "Захари Стоянов" гр. Любимец, съчетаваща дейности по НП" Подкрепа на образователните медиатори", НП "Заедно за всяко дете" МОДУЛ "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот" и НП " Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда" МОДУЛ "Библиотеките като образователна среда"

 
04.01.2023г.
В света на приказките. Второкласниците  се включиха  с много настроение, знание и емоции в  забавната викторина. Те доказаха, че имат трайни познания  върху познатите приказки като отговаряха на  въпроси, задачи, тестове и кръстоловици, като показаха отлични познания върху приказките. Достигнаха до извода:" Не се хвали с това колко книги имаш, а колко си прочел и разбрал" и с  нетърпение очакват и следващата инициатива по проекта.  
 
                                       
 
23.12.2022г.
Вълшебният разказ за магията на Бъдни вечер впечатли учениците от НУ "Захари Стоянов".
Книгата е мечта,която държим в ръцете си. Нека повече деца да мечтаят! 
С голям интерес учениците гледаха коледен филм и  презентация на тема " Коледата по света". Разгледаха коледни книжки, украсиха елха и си пожелаха както здраве така и да получат мечтаните коледни подаръци!
 
                
 
09.12.2022 г.
ВЪЛШЕБСТВАТА НА КОЛЕДА
 
   Месец декември - най-приказния, най-магичния, най-вълшебния. А кое е мястото, което може да те пренесе най-бързо  до приказния Коледен свят? Да, библиотеката.
 Там второкласниците  украсиха елхата, запалиха коледните й светлинки, записаха своите желания и ги залепиха на "изпълняващото желания Коледно дърво".
За тайнствената, вълшебна атмосфера в библиотеката допринесоха коледните приказки, които г-жа Веска Банева и учениците четоха.
 
       
                     
 
 
 
 
29 октомври 2022 г.
 
 
  НП" Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда". Модул "Библиотеките като образователна среда".
С много желание и старание третокласниците от НУ"З. Стоянов" участваха в предизвикателството на читалищната библиотека - препис на част от Паисиевата "История славянобългарска". Началото на този детски препис даде една "окрилена" поетеса от нашия град - Петя Саманджиева. Тя сподели с учениците за любовта си към детските книжки и им пожела да не забравят чудния свят на приказките.
 
    
 
 
 
 
 

    

 
 
 
 
   
22 октомври 2022 г.
 
Библиотеката - място, изпълнено с много мистерия, вълшебство. Библиотеката е свят  магичен, в който трябва да пребивава всяко дете, за да израсне, за да разшири кръгозора си, за да даде нови хоризонти на въображението и  мечтите си.
   Към библиотеката е ориентирана НП " Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда" с  МОДУЛ "Библиотеките като образователна среда".
   А четвъртокласниците реализираха  първата иницатива чрез посещението си в читалищната библиотека. Включиха се в интересните  познавателни задачи на г-жа Веска Банева, чрез които паказаха, че познават авторите и техните псевдоними, умеят да довършват пословици и поговорки.
С интерес научиха за "чудното пътешествие на книгата" - от автора до рафта.