НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"
гр. Любимец, област Хасково

 

Учебна 2023-2024 година

 "ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА"

ръководител: Христина Димитрова

  14 май 2024 г. -представителна изява

В своя „ШАРЕН СВЯТ“, пълен с вълшебства, мистерии, загадки и красота успяха да пренесат гостите си малките талантливи писатели и поети от клуб „Дигитална библиотека“ на промоцията на 5-тата си поред книжка.
Представителната изява се състоя в клуб „Приятели“ . А третокласниците на г-жа Христина Димитрова успяха да наситят залата с красивата енергия и цветни емоции от своите творби.
Гостите слушаха приказки, наслаждаваха се на стихове. Децата изпитаха остроумието на присъстващите с гатанки. Накараха ги да се замислят над поуките на басните им.
„Всички наши книжки са различни, уникални, пъстри. Но тази последната е „най-шарена“, защото в нея са поместени освен литературните ни творби и рисуваните творби на децата, които са спечелили журито и са оценени високо при участието им в различни конкурси- национални и международни“ – сподели г-жа Христина Димитрова.
Малките таланти и гостите на събитието бяха поздравени от г-жа Д. Кючукова – Директор на НУ „Захари Стоянов“, г-жа Веска Банева – представител на НЧ „Братолюбие“, г-жа Мария Колева – преподавател по изобразително изкуство на децата. Г-жа Стефка Маркова, учител на творците от детската градина поздрави бившите си възпитаници от името на всички техни преподаватели.
Събитието завърши с подаръци от гостите и с танцови поздрави от по-малките приятели на децата - учениците от 2 б клас и красивите испански танцьорки на балет „Ейнджъл“.
 
Шарен свят

 

       

                                                                                      

 

"С обич за мама "  

 

 

На  19 декември 2023 г. се състоя представителната изява на  ГИ "Дигитална библиотека".  "Приказки от вълшебната гора"  е  поредната книжка, която продължава традициите на клуба за създаване на  и издаване на книги.

     Малките  писатели и поети  от 3 а клас успяха да потопят гостите в своя свят. Свят пълен със смях,  радост, щастие, забавления и вълшебства.

    Под звуците на коледна музика, на фона на горящата камина,  те четоха от своите приказки и разкази. Изпитаха остроумието на гостите със своите гатанки. Чрез стиховете си ги накараха да мечтаят за снежни приключения  и  приказни вълшебства.

   Празникът започна с танца "Зимна забава" на танцьорите от групата на г-жа Теодора Янкова. Децата благодариха и на г-жа Галина Цветкова за приказните корици.

        

      

   

 Приказки от вълшебната гора

 

27.10.2023 г.

"Кой е будителят, на който се възхищавам най-много?"  

На този въпрос отговаряха участниците в ГИ "Дигитална библиотека" и посветиха първите си  творби за тази учебна година на будителите.

На будителите

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"С  CANVA ТВОРЯ"

ръководител: Галина Цветкова

  Проект: Създаване на инфографика.

Учениците имаха за задача да създадат опростен дизайн с информация на тема : "Пет ползи от ходенето на училище". Някои ученици проявиха творчество и въображение и създадоха своята инфографика на избрана от тях тема.

                                                 

 

                                                  

   Изява на ГИ "С Канва творя", в която участниците и техния преподавател г-жа Г. Цветкова  представиха най-новите си "продукти".

" Личност, на която се възхищавам" - темата, която предизвика толкова емоции сред участниците в клуба.  Във фокуса на техните проекти се оказаха личности от различни исторически периоди, с различни професии, занимания и  постижения.

     

 

 

           

 

 

Проекти за корицата на книжка на участниците в ГИ "Дигитална библиотека"

        

 

 

 Проекти за Коледна картичка 

      

 

 

 Изработка на плакат по проект "Живей здравословно"  с инструментите на Canva и Paint.

 

               

 

       

 

"Празници и обичаи"

ръководител: Дарина Делчева

18.04.2024

Клуб "Празници и обичаи" и клуб "Куклен театър" с ръководители г-жа Делчева и г-жа Колева, поставиха края на Заниманията по интереси.

Откриха програмата с танци, преминаха през вълшебния свят на приказката "Разходката на един разсеян" по Джани Родари, на която бяха гости героите Снежанка и Зайо. Програмата завърши с рисуване на любими герои с помощта на мама, а децата показаха как техният герой оживява в Sketch. Програмата е свързана с изкуствения интелект. Учениците демонстрираха, че той може да се използва и за забавление.
 
                                      
 
 

14.12. 2023 г.

   Представителна изява на  клуб "Празници и обичаи " с ръководител Дарина Делчева. 

Децата представиха своята Коледна приказка. Те пресъздадоха обичаят Коледуване. Поканиха ни в своя дом, посрещнаха коледари, пяха, танцуваха и се забавляваха.

      

 

 "Куклен театър"

Ръководител: Яна Колева

 

18.04.2024

Клуб  "Куклен театър" с ръководител г-жа Колева   отбелязаха края на заниманията през настоящата учебна година чрез обща продукци с клуб "Празници и обичаи".

 Малките актьори пренесоха своите гости в един вълшебен свят, този на приказките, чрез  постановката "Разходката на един разсеян" по Джани Родари.
Снежанка и Зайо, герои от други приказки, също гостуваха.Програмата завърши с рисуване на любими герои с помощта на мама, а децата показаха как техният герой оживява в Sketch.
                                       
 

21.12.2023 г.

Представителен  спектакъл на клуб "Куклен театър" от заниманията по интереси, с ръководител Яна Колева.

Малките артисти представиха две постановки: "Червената шапчица" и "Рапунцел".

           

  

 

Учебна 2022-2023 година

 

"ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА"

ръководител: Христина Димитрова

01.06. 2022 г.

      Първата книга от "Дигиталната библиотека" на клуба, създадена от малките ни творци. " Новоизлюпени мисли"  са интересните гатанки на  първолачетата. Прекрасните им илюстрации направиха мислите им още по-красиви, изразителни, живописни.

Новоизлюпени мисли

 

 

 

 

 

 

 

 

 "Зимни вълшебства"  

24.12.2022
   

   В седмицата на духа, само дни преди Коледа, талантливите второкласници бяха готови с втората си книжка.Нарекоха я "Зимни вълшебства", защото всяка нейна страница рисува приказни зимни картини.

От всеки текст надничат познати и непознати приказни герои, усеща се аромата на борови клонки, чува се звън на коледни звънчета, радостно пръхтене на елени, магически шум от прелитаща шейна.
 
  viber_image_2022-12-24_09-03-27-028  
             
 
 
Зимни вълшебства
 

      Знаете ли, че и детските книги празнуват?

     За техен празник е избран рождения ден на вълшебника на словото - Ханс Кристиян Андерсен

     А празникът  е още по-голям, когато произведенията в книжката са написани от деца и се представят пред деца.

    В приказния свят на новата си книга "Пролетинки", учениците от ГИ "Дигитална библиотека" потопиха малките си приятелчета от група "Бонбончета" в ЦДГ "Рай"2.

 Приказните герои от книжката забавляваха дечицата, а гатанките на батковците и каките не затрудниха малките слушатели. Това показва, че героите в тях са описани така колоритно и живо, че лесно се разкрива кой се спотайва зад думите.

   Творците -второкласници подариха свои книжки  на малките "бонбончета". Пожелаха им много забавления с "малката книжка", в която са само  текстовете, и с "голямата книжка", която е във формат "книжка-помагало" с текстове и материали за работа: оцветяване, броене, дорисуване, различни логически и творчески задачи.

      

       

 
 
  
 
 Пролетинки
 

"С  CANVA ТВОРЯ"

ръководител: Галина Цветкова

 Интерпретиран вариант на корица на любима книга.

В направата на корицата те развихриха въображението си като използваха наученото до момента за Canva, а знанията им по английски език, помогнаха да търсят интересни елементи и да ги приложат в дизайна си. 

 /Можете да разгледате всички идеи, като кликнете върху корицата  долу./

            

  

 

 

 

"Аз съм творец"

ръководител: Елена Белчева

       14

  

   

"МАГИЯТА НА ТАНЦА"

ръководител: Аничка Павлова