НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"
гр. Любимец, област Хасково
Основно меню

Ученически постижения

 

 Илияна Матакова  - 3 а клас  бе удостоена с най-високото отличие на Националния конкурс за детска рисунка „Ян Бибиян“, провел се в гр. Самоков. Авторитетното жури й присъди специалната награда за прекрасната й творба, изпълнена с багри и фантазия. 

В конкурса, темата на който тази година бе „Човекът и космосът“, участваха произведения от над 110 училища, школи и читалище в страната, имаше и творби от Словакия. 50 бяха индивидуалните участници, а изпратените рисунки – над 1200. За пръв път в конкурса бяха представени компютърна рисунка, компютърен колаж, инсталации и приложно изкуство. 

        

 

   ***

Димитър Спиров от 3 а клас е класиран на първо място в ХХVI -ия Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” в Казанлък.

Конкурсът е част от традиционните Чудомирови празници. Той е включен в националния календар на МОН за изяви по интереси. Организатори са Министерството на образованието и науката, Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и Общинският детски комплекс „Св.Иван Рилски”.

За „Малките нашенци” са получени 891 рисунки и приложни творби от 64 училища, детски градини, школи, от 43 населени места от цялата страна.

          

 

  ***

 Ангел Атанасов, ученик от 3 а клас.

Творбата му еотличена  със специална награда от Националния конкурс “Наследници на Дечко Узунов” .Тема на конкурса : “Полет”. Организатор на събитието  -  НУПИД “Акад. Дечко Узунов” гр. Казанлък.

                                         

 

  ***

Илияна Миткова Матакова от  3 а клас ни направи много горди с постиженията си в МЕЖДУНАРОДНА ДИСТАНЦИОННА УЧЕНИЧЕСКА ОЛИМПИАДА „Кингс“ – есенен кръг.

За своите  постижения тя получи:

ПЪРВА СТЕПЕН – Български език  - 100%  стандартна оценка

ПЪРВА СТЕПЕН  - Математика  - 97,17% стандартна оценка

 

          

               

 

***

 Отлично представяне на учениците ни  в Национално  състезание "Таралеж",  направление "Български език". 

 

     

 

  ***

Гергана Тихомирова Митева   с диплом и награди от Международен конкурс за абстрактно изкуство " Лора Янева". Рисунката й бе отличена  и зае трета позиция сред творбите на художници от нейната възрастова група.

Останалите наши ученици, рисували за конкурса  също бяха удостоени с грамоти за участието си.

     

 

      

    

  

***

 Нашият  ученик Ангел Атанасов  - 3 а клас - с медал, грамота и предметни  награди от  Трети национален конкурс за детска рисунка „Зимна приказка“, организиран от НЧ „Изгрев“, с Волуяк.

    Творбата  му бе забелязана и оценена от  журито сред състезаващите се в неговата възрастова група   486 рисунки на деца от читалища, детски градини, училища, детски центрове и арт школи.

    

 
***
 
Талантливи наши художници, участници в Първия национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис „Лора Янева“, организиран от Общински детски комплекс – гр. Средец.
  
          
      
 
               
 
     
 
      
 
  
      
 
 
 
   ***
Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“, организиран от Галерия „Арт Муза“, Сдружение за социални и културни инициативи и храм Св.Ап.Андрей Първозваний

                                                                           

 

      ***

Памела Кирякова от 3 а клас с 1-во място от Международен конкурс за детска рисунка и приложно творчество на тема “Моите приятели котките и обичните Ви животни“
Конкурсът е организиран от Община Бургас, НЧ ”Христо Ботев 1937” – Бургас с подкрепата РИОСВ – Бургас и онлайн списание „Щъркел“ – София

          

                                          

   ***

Димитринка Дашева – 3 а клас с втора награда в категория „Най-нестандартна техника“ от Национален конкурс „Нарисувай ми слънце“ 2023 г.

                         

 

***

Димитринка Дашева - рисунката й е наградена и е на обложната страница на календар на НП „Централен Балкан“
Илияна Матакова – 3 а клас, с рисунка, поместена в юбилейния календар на „Лимагрейн“

   ***

И тази учебна година учениците ни се включиха в състезанията "Таралеж" с различни направления.  Наградените от направленията Общество и Природа.

       

  ***

 Признание за знанията и таланта на учениците от 3 а клас. С грамоти и награди, от състезание "Таралеж", секция "Изкуства" са Гергана Митева, Ангел Атанасов, Димитринка Дашева.

   ***

Димитринка Дашева с отличия и подаръци от участие в конкурс "Четири сезона в Централен Балкан".

                          

   ***

Димитринка Дашева, ученичка от 3 а клас с 3 дипломи и призови класирания в Международна дистанционна олимпиада „Кингс“.
Нашето момиче е с две първи степени – от финалните кръгове по математика и английски език и с 2-ра степен за резултатите си по български език.